Groen wonen Uitbreidingen

Bespaar geld met isolatieglas

Geschreven door admin

Een van de slechtst geïsoleerde onderdelen van de woning, is het glas. Glas moet doorzichtig zijn, en dat is juist hetgeen zo lastig te isoleren is. We doen ons best om de ramen toch nog zo goed mogelijk te isoleren, want alle warmte die je via de ramen verliest, moet weer worden gecompenseerd door de CV ketel. Wanneer je dus minder warmte verliest, merk je dat meteen in het energieverbruik van de ketel.

Isolatieglas isoleert extra goed

Wanneer je op dit moment nog ruimten hebt waarin zich ramen bevinden die voorzien zijn van enkel glas, is het doorgaans zeker de moeite waard om die ramen te vervangen door isolatieglas. Je bespaart daarmee zoals gezegd veel geld en hebt vaak al binnen enkele jaren de investering die met de vervanging gemoeid is, terugverdiend. Kortom: er zijn weinig redenen waarom je de ramen niet zou vervangen.
Er zijn diverse soorten isolatieglas, zoals het bekende dubbel glas, maar ook HR glas, HR+ glas, HR++ glas en zelfs HR+++ glas. Het meeste wordt HR++ glas gebruikt. HR+++ glas isoleert nog beter, maar is fors duurder dan HR++ glas, waardoor die meerprijs de terugverdientijd een stuk groter maakt.

Hoger comfort

Bovendien is besparen niet het enige voordeel wat isolatieglas je kan bieden. Door isolatieglas is de temperatuur in een ruimte veel constanter te houden. Je krijgt daardoor minder temperatuurschommelingen, wat het comfortniveau erg kan verhogen. We zijn namelijk erg gevoelig voor temperatuurschommelingen, dus door die te beperken voelt een ruimte al veel meer comfortabel.