Verbouwen

Waarom je juist wél of niet moet verbouwen

Geschreven door admin

Verbouwen? “Maar waarom eigenlijk? Het huis ziet er toch netjes uit?” Dit kan een standaardreactie zijn als je tegen mensen begint over een mogelijke verbouwing. En dat is niet zo gek. Want een verbouwing heeft, hoe je het ook wendt of keert, veel impact.
Door te verbouwen, verander je een woonsituatie die al jaren als goed wordt ervaren. Dat kan even wennen zijn. Wij geven je een paar redenen om wél of juist niet te verbouwen.

Houd je niet van rommel en stress? Begin er niet aan!

Word je onrustig bij de gedachte dat er vreemde mannen of vrouwen door je huis lopen? Ga je bij een beetje stof op de gang al bijna trippen? Dan is een verbouwing misschien niet geschikt voor jou. Je haalt je namelijk gegarandeerd veel stress en werk op de hals.
Dat kan een vervelend effect hebben, bijvoorbeeld op de prestaties op het werk. Weet je dat van jezelf? Denk dan twee keer na voor je begint! Ook verbouwen met geleend geld kan stress veroorzaken. Het is raadzaam te overwegen eerst door te sparen, als dat tot de mogelijkheden behoort.

Waarom wel verbouwen? Omdat het resultaat biedt!

Verbouwen kan, als je over de juiste hoeveelheid geld beschikt en geduldig in de rommel kan wachten, een uitkomst zijn. Een uitkomst om uit die jarenlange sleur van dezelfde inrichting en spullen te komen. Om die mooie keuken eindelijk op de juiste manier tot zijn recht te laten komen. Verbouwen biedt die mogelijkheid en het biedt je de kans maximaal te profiteren van je investering.

Breek dat muurtje uit, plaats die open haard of voeg die extra kamer toe: je zult zien dat het je een hoop extra woongenot op kan leveren. Juist dat is de belangrijkste reden om wel of niet te verbouwen. Door wel te verbouwen, krijg en win je woongenot. Dat is meer waar dan geld alleen.