Uitbreidingen Verbouwen

Voeg extra ruimte toe met een dakkapel!

Geschreven door admin

Een zolder met een schuin dak. Van buiten prachtig, maar van binnen niet altijd even praktisch. Toch kun je de ruimte die je op zolder hebt, vaak op een handige manier groter maken. Veel mensen kiezen daarom voor een dakkapel. Lees hier waarom en waar je op moet letten bij het plaatsen van een dakkapel.

Waarom kiezen voor een dakkapel?

Een dakkapel op bestaande bouw, heeft twee hele grote voordelen. Het eerste grote voordeel is dat je het licht op zolder verdrievoudigd. Dit heeft allerlei mooie consequenties. Zo zal de was beter drogen op het moment dat je makkelijker een raam open kunt zetten en er veel zonlicht door het raam naar binnen komt en zul je je prettiger voelen op de zolder, omdat het zo mooi licht is.

Het tweede voordeel is dat je een stuk zolder creëert waar je goed kunt staan en eenvoudig overheen kunt lopen. Ook kun je onder het dakkapel makkelijker spullen kwijt. Je creëert extra ruimte, op een plek waar je eerder nooit zoveel ruimte had. Dat is fijn en het helpt je bij het verder indelen van de woning.

Waar moet je opletten bij het kiezen van een dakkapel?

Het eerste waar je naar moet kijken, is of jouw dakconstructie geschikt is voor een dakkapel. De meeste daken zijn dat gelukkig, maar het kan geen kwaad om een expert te vragen om eens kritisch tegen het licht te houden waarom jouw dak wel of niet geschikt is voor een dakkapel. Is je dak geschikt?

Dan is de grootte de volgende vraag. Veel gemeenten staan dakkapellen toe, maar tot een bepaalde grootte. Ook kan het zo zijn dat dakkappellen wel aan de achterzijde van het huis mogen, maar niet aan de voorzijde (ivm met een beschermd gezicht of andere regels). Zoek dit eerst uit voordat je begint, dan weet je zeker dat je goed zit.