Uncategorized

Voordelen van een dakterras

Geschreven door admin

Een dakterras heeft tal van voordelen. In dit artikel zullen we enkele van die voordelen benoemen en kort belichten.

Extra ruimte

Het grootste voordeel van een dakterras is natuurlijk dat er extra ruimte wordt gecreëerd. Een dakterras kan zo groot zijn als je zelf wil en is vaak een uitbreiding van de leefruimte binnenshuis. Hierdoor komt er veel ruimte beschikbaar om te leven. Deze extra ruimte kan erg fijn zijn. Ook betekent het vaak dat mensen zonder balkon en achtertuin toch buiten kunnen zitten.

Benutten van een plat dak

Een ander voordeel van een dakterras is dat het dakterras nuttig gebruik maakt van de ruimte op een plat dak. Een plat dak is vaak leeg en wordt dan niet gebruikt. Dat is zonde, want een dakterras kan juist zo prettig zijn! Let echter wel op dat het lang niet altijd is toegestaan om zonder vergunning aan de slag te gaan. Over het algemeen moet er een vergunning worden aangevraagd om een dakterras aan te mogen leggen. Zoek dit goed uit alvorens met de bouw wordt begonnen.

Meer uitzicht

Een derde voordeel van een dakterras is dat je vaak meer uitzicht hebt en bovendien meer privacy hebt dan wanneer je in de achtertuin of op een balkon zit – als je die al hebt. Een dakterras bevindt zich hoger; hierdoor is het voor omwonenden en voorbijgangers nagenoeg onmogelijk om op het dakterras te kijken. Let echter wel goed op de veiligheidsaspecten. Een dakterras is vaak hoog, wat inderdaad prettig is voor het uitzicht, maar dit betekent wel dat je hoger kunt vallen. Een goed en stevig hek is dus ten zeerste aan te raden om ongevallen te voorkomen. Zeker als er nogal eens wordt gebarbecued en hierbij diverse alcoholische versnaperingen worden genuttigd.