Uncategorized

Voordelen van balkonbeglazing

Geschreven door admin

Met balkonbeglazing bouw je in feite een balkon om tot een serre. Hierdoor kun je het balkon veelzijdig benutten en kun je dus ook op momenten op het balkon zitten als het weer het eigenlijk niet toelaat. We zullen hieronder kort de voordelen van balkonbeglazing bespreken.

Extra leefruimte

Allereerst kun je door het aanbrengen van balkonbeglazing extra leefruimte creëren. Waar je een balkon eigenlijk alleen met mooi weer gebruikt, kun je een balkon dat voorzien is van balkonbeglazing ook gebruiken als het weer wat minder is. De ruimte wordt daardoor veel beter benut waardoor je eigenlijk een boel extra leefruimte erbij krijgt.

Heerlijk in de winter

Balkonbeglazing beschermt tegen klimatologische invloeden, zoals de wind, regen en koude. Je kunt daardoor bijvoorbeeld midden in de winter op het balkon zitten, zonder dat je in de kou zit en zonder dat je bij wijze van spreken van het balkon waait.

Veiliger

Een balkon kan best wel riskant zijn, zeker met huisdieren die loslopen of met kleine kinderen. Kinderen kunnen tussen de spijlen door glippen of over de reling vallen wanneer het kind aan het toezicht van de ouder is ontsnapt. Door het balkon te voorzien van balkonbeglazing kan dit probleem worden verholpen doordat het balkon niet meer in verbinding staat met de buitenlucht. Je kunt daardoor niet meer van het balkon af vallen en tussen de spijlen door vallen.

Het is extra

Balkonbeglazing is eigenlijk gewoon extra en kan bijvoorbeeld in de zomer – uiteraard afhankelijk van de uitvoering – open worden gezet. Hierdoor kun je alsnog genieten van het ‘gewone’ balkon, terwijl je ook van de voordelen van de extra beglazing kunt genieten. Je hebt dus eigenlijk alleen maar voordelen. Het enige nadeel is uiteraard de aanschafprijs, maar voor velen is het de investering zeker waard.