Stukadoor

Pleisteren: zelf doen of laten doen?

Geschreven door admin

Uw woning kan wel een opknapbeurt gebruiken en u denkt dat nieuw pleisterwerk wonderen doet. De eerste vraag die dan naar boven rijst is: ga ik zelf aan de slag, of laat ik het over aan de expert? De een heeft twee linkerhanden, de ander is nog handiger dan de beste klusjesman. Stucen is een risicovolle klus waar veel energie en tijd mee gemoeid is. Het aanbrengen van een nieuw pleisterwerk is daarom iets wat weinig zelf wordt gedaan. Toch zijn er vaak mensen die het overwegen bij hun aan te brengen bezettingswerken. Immers kan het veel geld schelen om zelf aan de slag te gaan. In dit artikel maken wij de keuze wat makkelijker voor u.

Zelf aanbrengen van pleisterwestucen2rken

Bent u van plan uw pleisterwerken zelf aan te brengen? Let dan op de volgende zaken. Met het aanbrengen van uw pleisterwerken kan veel mis gaan. Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat uw pleister niet goed mengt of dat het niet goed blijft plakken aan uw muur. Ook met de afwerking van het pleisterwerk is een hoop tijd en energie gemoeid. Pleisteren is daarom een risicovolle klus die bijna geen doe-het-zelver zelf kan doen.

Het grote voordeel van het zelf aanbrengen van uw pleisterwerken is dat u hier geld mee kan besparen. De prijsopbouw van het de meeste pleisterwerken bestaan uit materiaal- en arbeidskosten en btw. Het overslaan van de arbeidskosten kan al honderden euro’s schelen op de totaalprijs van uw pleisterwerken.

Stucen overlaten astucenan de expert

Als het stucwerk direct goed aangebracht wordt door een doe-het-zelver, dan kan het stucwerk een stuk goedkoper uitkomen dan bij het inhuren van een expert. Een stukadoor neemt nou eenmaal extra kosten met zich mee in dit geval.

Ook is het een feit dat er mensen zijn die graag het hef in eigen handen nemen als het gaat om huis- en tuinklussen in plaats van dat ze de controle loslaten en de klusjesman aan de slag laat gaan. Als deze personen onvoldoende in bezit zijn van de juiste kennis, ervaring en materialen zorgt dit vaak voor problemen. Zij denken goedkoper uit te zijn maar al snel blijkt dat het stucwerk opnieuw aangebracht moet worden.

In de praktijk blijkt dus dat de doe-het-zelver het pleisterwerken vaak niet tot een succes weet te brengen. In België dient iedere stukadoor een stukadoorscertificaat te hebben en dat is niet voor niks. Pleisterwerken is een lastig karwei waar veel risico’s mee gemoeid zijn. Ook is er veel nodig aan bijvoorbeeld materiaal. Denk bijvoorbeeld aan een reilat, stuckam en een boor van minimaal 1200 watt.  Een stukadoor beschikt over de kennis, ervaring en het materiaal om de klus tot een goed einde te brengen.

De conclusie:

Bent u in bezit van het volgende als het gaat om pleisteren?

  • ervaring
  • materialen
  • kennis
  • een paar gouden handen

Ga dan vooral zelf aan de slag met uw nieuwe pleisterwerken. Hierdoor bespaart u mogelijk honderden euro’s in totaal. Mist u één of meer van bovenstaande? Leun dan achterover en laat de expert het werk voor u doen. Mensen die zelf gaan pleisteren zonder de hiervoor juiste benodigdheden komen uiteindelijk veel duurder uit door het opnieuw aan moeten brengen van de pleisterwerken.