Keuken

Verhuizen van je keuken: de belangrijkste tips

Geschreven door admin

Ga je een nieuwe woning laten bouwen of heb je op een andere manier jouw droomhuis gevonden? Een nieuwe keuken is leuke optie, maar het verhuizen van je oude keuken naar de nieuwe woning is ook een goede optie. Ben je dus nog niet van plan om je oude keuken weg te doen? Met deze belangrijke tips kom je erachter of het verhuizen van je keuken een goed idee is.

Past je huidige keuken in de nieuwe ruimte?

Voordat je gaat beslissen om je keuken te verhuizen, gaan er een hoop voorbereidingen aan vooraf. Het is belangrijk om te weten of je huidige keuken namelijk wel in de ruimte van je nieuwe woning past. Het is daarom verstandig om eerst de beschikbare ruimte in de nieuwe woning op te meten. Het komt bijna nooit voor dat de oude keuken precies geschikt is voor je nieuwe woning.

Dus past je huidige keuken enigszins in de nieuwe ruimte? Dat is goed nieuws. Denk daarnaast na over de indeling. Geen enkele keuken is namelijk hetzelfde. Houdt bijvoorbeeld rekening naar welke kanten de keukenkast deuren open gaan. Dit lijkt logisch, maar wordt nog vaak over het hoofd gezien.

Wat is de leeftijd van je huidige keuken?

Om een goede overweging te maken is het slim om te kijken naar de leeftijd van je huidige keuken. Heb je net een nieuwe keuken? Dan is het misschien een betere optie om deze te verhuizen naar je nieuwe woning. Is je keuken al wat ouder, dan is het gezien de leeftijd misschien beter om een nieuwe aan te schaffen. Bij verhuizingen kan het zelfs zijn dat de volgende koper de keuken misschien over neemt.

Het demonteren van je oude keuken

Hecht je nog veel waarde aan je oude keuken, dan wil je natuurlijk dat er geen schade ontstaat. Het demonteren en verhuizen van een keuken brengt nu eenmaal veel risico op schade met zich mee wanneer je dit zelf gaat uitvoeren. Zorg daarom dat een professionele vakman jouw keuken demonteert. Deze specialisten zijn opgeleid om jouw keuken succesvol uit elkaar te halen. Ken je een vriend of familielid die dit ook goed kan? Twijfel niet en vraag of ze kunnen helpen. Dit bespaart namelijk een hoop extra.