Dakdekker

Dakisolatie, wat zijn de voordelen precies?

Geschreven door admin

Door het laten plaatsen van dakisolatie zul je het isolerend vermogen van je woning of pand aanzienlijk verbeteren. Wat betekent dit precies voor je energieverbruik en biedt dakisolatie nog meer voordelen? We bespreken de antwoorden op deze vragen hieronder. Lees snel verder!

Een verbeterd isolerend vermogen

Wanneer het isolerend vermogen in een woning of pand wordt verbeterd door bijvoorbeeld dakisolatie of een andere vorm van isolatie, dan zal warmte hierdoor beter worden vastgehouden in huis en zal kou minder goed de woning kunnen binnentreden. Op deze manier zul je minder hoeven te stoken en kun je aanzienlijk besparen op energiekosten. Dakisolatie kan dus gezien worden als een investering die zich automatisch op termijn weer terugbetaalt.

Dakisolatie biedt meer voordelen

Naast een beter isolerend vermogen en dus energiekosten besparing biedt dakisolatie nog een aantal andere fijne voordelen. Zo zal het met een goed geïsoleerd dak minder tochten en door een beter warm blijvende zolderverdieping zal daar het leefcomfort worden vergroot. En de isolatie zorgt direct voor een positief effect op het energielabel van de woning of het pand. Daarnaast is er met dakisolatie ook minder kans op vocht-, schimmel- en ongedierte problemen. Ook zorgt de isolatie voor een geluidsabsorberend effect waardoor geluiden van buitenaf alsook geluiden vanuit binnen zullen worden gedempt.

Alle bovengenoemde voordelen zorgen er daarnaast ook voor dat de waarde van de woning wordt verhoogd. En naast financiële voordelen, misschien nog wel belangrijker, leef je op deze manier ook een stuk milieubewuster.

Diverse dakisolatie materialen

Wanneer je er voor kiest om dakisolatie te laten aanbrengen dan heb je hierbij keuze uit een aantal verschillende materiaalsoorten. Voor welke soort je kiest zal afhangen van je persoonlijke wensen alsook je dakconstructie. Zo kun je de focus leggen op isolatiemateriaal met een zeer hoog isolerend vermogen maar wanneer je bijvoorbeeld brandveiligheid of geluiddempendheid erg belangrijk vindt, dan zijn wellicht andere materialen weer beter geschikt. De meest gebruikte isolatiematerialen voor dakisolatie zijn: steen- en glaswol, PIR of resolschuim, PUR hardschuim en EPS of XPS.

Informeer bij een vakkundige dakisolateur wat voor jou de beste optie zou zijn. Door een aantal isolateurs uit je regio te vergelijken op basis van kwaliteit en prijs ben je in staat om gemakkelijk te kiezen voor een echte vakman die tegen de scherpste prijs je dak van isolatiemateriaal kan voorzien. En dat is fijn!