Schilder

Schilderwerk geeft je huis een nieuwe uitstraling

Geschreven door admin

Eén van de belangrijkste activiteiten om je huis goed te onderhouden is het regelmatig schilderen van al het houtwerk. Tenslotte straalt een strak geschilderd huis sfeer uit, wat weer bijdraagt aan een prettige woonomgeving. Als je het houtwerk van je woning om de vier á vijf jaar grondig aanpakt kan je ervan uit gaan dat de waarde van de woning zoveel mogelijk behouden blijft.

Maar, schilderen is meer dan ergens een kwast met verf over halen. Sterker nog, het beste resultaat zit in de voorbereiding. Nauwkeurig afplakken met schilderstape, de juiste verf, kwasten en rollers uitzoeken, goed opschuren, beschadigingen repareren met het juiste vulmateriaal. Verf van goede kwaliteit en waar je jarenlang plezier van hebt, is duur. Daarnaast moet je ook zorgen voor goed afdekmateriaal voor op de vloer en je meubels als je aan het schilderen bent.

Wellicht is het eenvoudiger om een schilder in te huren. Deze specialist heeft verstand van het materiaal, beschikking over de juiste gereedschappen en is gewend om ook hoog op een ladder zijn werk te doen. Of zie jij jezelf al staan bovenaan een laddertje om dat raampje in de nok te voorzien van een nieuw beschermlaagje?

Daarnaast ziet een schilder wanneer het hout een extra behandeling nodig heeft of dat er stukken hout vervangen, of tegen houtrot behandeld moeten worden.
Een goede schilder werkt sneller en efficiënter. Je huis staat daardoor veel korter in de steigers en je hoeft niet zelf ‘s avonds of in het weekend de schildersladder nog op.

Overleg wanneer het houtwerk geschilderd moet worden. Het houtwerk binnen kan goed in het koude seizoen geschilderd worden, een winterschilder heeft vaak hele aantrekkelijke tarieven.

Het is dus verstandig om regelmatig het houtwerk van je woning te onderhouden.
Maar het is nog verstandiger om dit aan een vakman over te laten.