Uitbreidingen

Extra ruimte in je woning met een garage

Geschreven door admin

Heb je een eigen huis en voldoende grond ernaast? Dan heb je vast wel eens gedacht aan de mogelijkheid om daar een garage te bouwen. Een garage naast je huis zorgt dat je nooit hoeft te zoeken naar een parkeerplekje, dat je niet een sauna instapt op een snikhete dag en dat je auto beschermd is tegen een stevige hagelbui met als resultaat talloze kleine putjes in de lak. Maar een garage geeft je huis ook meerwaarde. Zeker als er een inpandige doorgang is gemaakt van de garage naar het huis. Maar ook zonder deze extra luxe is een garage een aanwinst.

Naast het feit dat de auto beter beschermd is tegen inbraak en vernielingen zullen ook de onderhoudskosten dalen: de auto staat immers beschermd en droog. Ook is het sleutelen aan je auto of motor opeens veel leuker.
Een ander voordeel van een garage naast het huis is dat er een nieuwe ruimte bij komt waar allerlei (seizoensgebonden) spullen hun plekje vinden. Wordt het een garage met een puntdak of loopt het schuin mee met het dak van de bestaande woning, dan ontstaat er al snel een kleine zolder of vliering met allerlei opruim-mogelijkheden.

Als je besloten hebt om een garage aan uw woning te bouwen is het verstandig om een specialist in de hand te nemen. Een garage bouwen lijkt simpel maar een doorgang naar het bestaande huis maken is niet eenvoudig en een foutje in de fundering kan na een aantal jaren kostbare schade toebrengen aan je huis. Vraag verschillende offertes op en neem de tijd om te beslissen wie de bouw mag uitvoeren. Ben je zelf handig? Vraag dan een bouwbedrijf welke werkzaamheden je zonder problemen zelf kunt uitvoeren om kosten te besparen of vraag hem als begeleiding als je het hele project zelf wilt uitvoeren.