Elektricien

Bedraad alarmsysteem betrouwbaar en betaalbaar

Geschreven door admin

Bij het aanbouwen of uitbouwen van uw woning komt veel kijken. Het elektra en sanitair wordt meestal niet vergeten bij het aanleggen van de nieuwe infrastructuur. Na maanden werk is het dan ook fijn om het eindresultaat in gebruik te nemen. Dan is het pijnlijk als uw woning door inbrekers overhoop wordt gehaald.

Waarom een bedraad alarmsysteem?

Juist bij het verbouwen van uw woning, kan men een alarmsysteem integraal met uw woning verwerken. Vaak denkt men een alarmsysteem kan altijd later wel, maar als men dit van te voren in de planning meeneemt kunnen er hoge kosten bespaard worden. Een draadloos alarmsysteem bestaat altijd uit 2 componenten, namelijk een geavanceerde zender en ontvanger. Daarom is een draadloos alarmsysteem altijd duurder dan een bedraad alarmsysteem. Ook is de betrouwbaarheid van een bedraad of hybridesysteem hoger omdat het geen last heeft van stoorbronnen.

Het begint met een goed plan

Bij de aanbouw kan men een plan maken dat past bij uw woning. Magneetcontacten kunnen in het kozijn worden weggewerkt en de draad van de bewegingsmelders, verdwijnt gelijk in de ingewerkte buis. Let er op dat u bewegingsmelders niet tegenover een warmtebron plaatst. Ook de meterkast waar de centrale unit hangt, moet beveiligd worden met een magneetcontact. Ook kunt u gemakkelijk een bedieningspaneel plaatsen bij de voordeur en achterdeur.

Bedenk ook dat de kelder en zolder goede ruimtes zijn om draden door de woning te laten lopen. Vaak kunt u gemakkelijk naar boven of naar beneden met de 8 aderige alarmdraad. Mocht het nu echt met draad niet lukken ook dan is nog van alles mogelijk. De hybride alarmsystemen van gsm-secure.be  kunt u uitbreiden met een draadloze module zodat men tot 25 meter draadloos kan overbruggen.

Aansluiten en genieten

Het aansluiten van een bedraad- of hybridealarmsysteem is niet moeilijk, maar het vereist wel gestructureerd werken. Bij 10 zones, 2 bedieningspanelen en 1 sirene die allemaal aangesloten worden met de 8-aderige alarmdraad praat men al snel over 13 x 8 = 104 draadjes die gesoldeerd of geschroefd worden. Daarom de volgende tips:

  • Strip de draad lang genoeg, vanaf de invoer ca. 30 cm
  • Sorteer eerst de draden op functionaliteit (voeding, alarmcontact of sabotage)
  • Bundel de draden eerst en knip ze op lengte voordat men ze aansluit

Neem de tijd voor het aansluiten en dan kunt u genieten van de meest betrouwbare beveiligingsoplossing