Uitbreidingen

Veel gemaakte fouten bij het aanleggen van kunstgras

Geschreven door admin

Het leggen van kunstgras is een vak apart. Het moet op een juiste manier gedaan worden om te zorgen dat het er goed uit ziet. We geven enkele tips om die veelgemaakte fouten te voorkomen!

Zorg voor goed gras

Het belangrijkste aan het leggen van kunstgras is natuurlijk het kunstgras zelf. Bespaar hier niet teveel op en zorg dat het gras van kwalitatief goed materiaal is gemaakt en er goed uit ziet. Je kunt natuurlijk heel goedkoop kunstgras kopen, maar dan bestaat de kans dat het gras snel los laat, verkleurt of er simpelweg niet mooi uitziet.

Goede onderbodem

Het gras kun je niet zomaar op de kale grond neerleggen. Je moet de ondergrond goed voorbereiden. Zo heb je bestratingszand nodig, een opsluitband, een stabiliserend onderdoek, eventueel instrooizand en tal van gereedschappen. Zorg dat de ondergrond stabiel en vlak is, zodat het gras goed blijft liggen. Doe je dat niet, dan krijg je putten of deuken, last van onkruid of blijft bij een hevige regenbui het water heel lang op het gras liggen.

Snij voorzichtig

Moet het kunstgras ingekort worden, snijd de matten dan voorzichtig op maat. Doe dit heel recht, zodat je voorkomt dat er onkruid langs de rand gaat groeien. Let op dat je kunstgrasmatten altijd vanaf de onderkant moet snijden, langs de rijtjes met steken.

De juiste richting

Het gras moet in de juiste richting worden gelegd, namelijk met de vleug naar het gezichtsveld toe. Op die manier kijk je tegen het gras in, wat het mooiste effect geeft. Let op dat als er meerdere matten worden gebruikt, alle matten in dezelfde richting worden gelegd.