Interieur

De voordelen van led verlichting

Geschreven door admin

Steeds meer consumenten overwegen de aanschaf van led verlichting, of nog specifieker: led inbouwspots. Er zitten verschillende voordelen aan deze moderne vorm van verlichting! Wist je bijvoorbeeld dat led inbouwspots veel duurzamer en milieuvriendelijker zijn, dan klassieke vormen van verlichting? Daarbij worden de led inbouwspots in verschillende soorten aangeboden. Kies bijvoorbeeld voor led verlichting met een hele warme kleur, led verlichting waarvan de kleur veranderd kan worden met een app op je mobiele telefoon, enzovoorts. In dit artikel vertellen we je meer over de voordelen van led verlichting in huis!

Tip: wanneer je binnenkort start met een aan- of uitbouw van je woning, kan het interessant zijn om deze uitbouw direct van led inbouwspots te voorzien. Zo ben je klaar voor de toekomst!

LED inbouwspots zijn veel duurzamer en milieuvriendelijker

Reeds werd al beschreven, dat led verlichting veel duurzamer en milieuvriendelijker is dan traditionele vormen van verlichting. Zo bevatten deze lampen geen kwik, verbruiken ze minder energie en bieden ze een groter aantal branduren. Het maakt dat lampen maar eens in de zoveel jaar vervangen hoeven te worden. Daar waar dit bij gloei- of spaarlampen veel eerder noodzakelijk zal zijn. Het aantal branduren staat vaak op de verpakking van de led lampen, waardoor deze eenvoudig met elkaar te vergelijken zijn.

Overige voordelen van led inbouwspots voor in huis

Niet alleen de duurzame en milieuvriendelijke werking van led inbouwspots kunnen een reden zijn om voor deze lampen te kiezen. Denk bijvoorbeeld ook aan de ruime keuze die je hebt, wanneer je deze lampen aanschaft. Het verschil zit hierbij in de kleur van het licht, de vorm van de lamp en de mogelijkheid om deze te verbinden via het internet. Je kunt de lamp hierbij met een app bedienen. Ook prettig aan led inbouwspots is dat led verlichting niet snel heet zal worden. Tot slot zijn led lampen bijzonder stevig en robuust van aard.