Verbouwen

Welke bandschuurmachine merken bestaan er?

Geschreven door admin

Klussers kiezen vaak voor een bandschuurmachine wanneer grote oppervlakken geschuurd moeten worden. Dit kan heel wat werk zijn als dit met de hand zou gebeuren. Gelukkig is de schuurbandmachine hier de perfecte oplossing voor! Nu is er één ding waar bandschuurmachines zeker aan moeten voldoen. Dat is namelijk een hoog vermogen die de machine extra krachtig maakt. Een hoog vermogen geeft eigenlijk aan welke weerstand de machine kan verwerken. In deze blog vertellen wij meer over drie merken die allemaal een bandschuurmachine op de markt hebben gebracht met een vermogen van 1000 Watt of hoger.

Makita schuurmachine

Makita staat bekend om haar professionele, maar ook krachtige gereedschap. Het merk heeft veel verschillende schuurmachines geproduceerd. Daar is de Makita 9403 een goed voorbeeld van. Deze machine heeft namelijk een behoorlijk vermogen voor een bandschuurmachine. Maar liefs 1200 Watt! Ideaal om zelfs de zwaarste klussen aan deze schuurmachine over te laten. Het voordeel is dat de gereedschappen van Makita bekend staan om hun lange levensduur. Koop je een bandschuurmachine bij Makita dan betaal je inderdaad wat meer, maar de kwaliteit is hier dan ook zeker naar.

Hitachi schuurmachine

Hitachi heeft vele machines op de markt gebracht. De accuboormachines van Hitachi doen het nogal goed bij klussers! Toch zien we bij de bandschuurmachines Hitachi ook terugkomen. Vooral als het gaat om bandschuurmachines met een vermogen van 1000 Watt of meer. Hitachi heeft dan niet zulke krachtige bandschuurmachines als Makita, maar komt toch met zijn 1020 Watt aan vermogen in de goede richting. De prijs is direct ook een stuk lager dan een Makita of Metabo.

Metabo schuurmachine

Metabo is een merk die bekend staat om het elektrisch gereedschap. In de zaagmarkt doen ze het aardig goed met hun afkortzagen, maar ook als het om bandschuurmachines gaat hebben ze een krachtige machine. Deze machine beschikt over een vermogen van 1010 Watt. Dat geeft hem gelijk de 3e plek. Toch wordt deze machine over het algemeen vaker gekocht dan een Makita of Hitachi.