Uncategorized

Een inloopkast, wie wil dat nou niet?!

Geschreven door admin

Voor veel mensen is het hebben van een eigen inloopkast een onverwezenlijkte droom. In veel commercials wordt daar handig op ingespeeld door de befaamde inloopkast een prominente plaats in de commercial te laten innemen. De commercial wordt daardoor direct al een stuk overtuigender. Maar waarom hebben eigenlijk zo weinig mensen een inloopkast? De kast zelf is redelijk eenvoudig zelf te bouwen.

Voldoende ruimte

Uiteraard is de belangrijkste voorwaarde voor het bouwen van een inloopkast dat er voldoende ruimte moet zijn om de kast te kunnen bouwen. Een te krappe inloopkast is heel vervelend in het dagelijks gebruik van de kast. Een kast moet ook van binnen ruim ogen en voldoende ruimte bieden aan alle kledingstukken en bovendien vaak op de toekomstige uitbreidingen van de garderobe gebouwd worden.

Juiste verlichting

Een ander punt van aandacht is de aanwezigheid van de juiste verlichting. Er moet niet alleen voldoende verlichting zijn om de kledingkast goed te kunnen overzien; doorgaans is het ook wenselijk dat de outfit in daglicht bekeken kan worden. Dat is ook mogelijk zonder daglicht; er zijn speciale daglichtlampen op de markt die hetzelfde soort licht geven als daglicht.

Afsluitbaar

Een groot voordeel van een inloopkast is dat deze af te sluiten is. Hierdoor heb je geen grote kast in de slaapkamer nodig en kan de meeste hoeveelheid stof worden tegengehouden. De kleding blijft hierdoor beter beschermd tegen stof en blijft langer mooi.

Zo groots als je maar wil!

Het grote voordeel van een inloopkast is dat je deze naar hartenlust kunt inrichten. De ene persoon is al tevreden als de kleding eenvoudig te pakken en te zien is, terwijl de andere alles uitgebreid opgehangen wil worden en soms zelfs paspoppen met kleding in de inloopkast heeft staan. De keuze is reuze; zeker als je er een zelfbouwproject van maakt. Je kunt het zo gek maken als je zelf wil!