Vloeren

Wat voor type vloer kies jij?

Geschreven door admin

Laminaat, plavuizen of hoogpolige vloerbedekking, niets is zo persoonlijk als de aankleding van de vloeren in huis. Ze zijn in hoge mate sfeerbepalend en kwaliteit, kleur en praktische overwegingen spelen mee in de keuze.

Met kleine kinderen of huisdieren zullen praktische overwegingen een belangrijke rol spelen. De keuze zal al snel op een gladde vloer vallen. Stof, haren en kleine ongelukjes door omgevallen drinkbekers zijn eenvoudig opgeruimd. Hout heeft een warme uitstraling, is iets gevoeliger voor water en sommige houtsoorten zijn ook zachter en beschadigen daardoor sneller. Plavuizen zijn hard, zeer goed bestand tegen water maar voelen zonder vloerverwarming koud aan.

Linoleum vloerbedekking klinkt ouderwets maar is door zijn veelzijdigheid een aanrader. Het materiaal wordt op de ondergrond verlijmd en kan in verschillende kleuren en gewenste (of zelf ontworpen) patronen gelegd worden. Zie je het voor je? Een gezin met opgroeiende jongens waarbij een zebrapad van linoleum is gelegd tussen de keuken en huiskamer? Met linoleum is dat geen probleem. De naden worden gelast waardoor het zeer goed bestand is tegen water en vocht.

Vloerbedekking geeft een gevoel van luxe, doet warm aan en heeft een geluiddempend effect. Gemaakt van natuurlijke materialen zoals wol, katoen of een mengsel van verschillende materialen geeft het een ‘rijke’ uitstraling aan elke ruimte. Vooral in slaapkamers staat vloerbedekking nog steeds op nummer één. Veel tapijten hebben een vuil-afstotende behandeling ondergaan waardoor kleine ongelukjes niet direct een dramatisch gevolg hebben en is daardoor all-round geschikt, zeker als het kortpolige vloerbedekking betreft.