Loodgieter

Waarom controle en onderhoud aan uw CV ketel belangrijk is

Geschreven door admin

Het is belangrijk om de CV ketel goed te onderhouden en deze van tijd tot tijd te laten controleren. In dit artikel zullen we bespreken waarom dat het geval is. Want zolang de CV ketel het doet, is het toch voldoende? Waarom zou je dan geld uitgeven voor onderhoud?

Preventief onderhoud is het goedkoopste onderhoud

Wanneer je onderhoud preventief uitvoert, is dat het moment dat het onderhoud het goedkoopste is. Wanneer je achterstallig onderhoud moet gaan uitvoeren, zijn er vaak al zaken kapot of versleten die bij goed onderhoud nog niet versleten zouden zijn. Bij preventief onderhoud wordt alles goed in- en afgesteld, wat de levensduur van de elementen in de CV ketel kan bevorderen.

CV ketels kunnen gevaarlijk zijn

Een niet goed afgestelde CV ketel kan gevaarlijke gassen gaan lekken, zoals bijvoorbeeld koolmonoxide. Elk jaar weer sterven er mensen aan dit gas. Je ruikt het niet, je ziet het niet, je proeft het niet. Het gast is een sluipmoordenaar. Je ademt het in en wordt onbewust wat slaperig. Wanneer je in de ruimte waar het gas aanwezig is in slaap valt, zul je nooit meer wakker worden. Voorkom deze ellende en zorg er dus voor dat de CV ketel van tijd tot tijd goed wordt afgesteld en de uitstoot van giftige gassen wordt beperkt.

Afstellen kan energie besparen

Door de ketel goed af te stellen, zal deze weer optimaal het water verwarmen. Hierdoor kun je gemakkelijk energie besparen. Soms komt het bijvoorbeeld voor dat de CV ketel het water verder verwarmt dan nodig, of dat er een element kapot is waardoor het verwarmen onnodig vaak plaats vindt. Door de ketel goed na te laten lopen en af te laten stellen, kun je deze ellende voorkomen.