Interieur

Voorjaars sfeer met planten in huis

Geschreven door admin

Het voorjaar komt er weer aan! Dat betekent dat het tijd wordt om planten in huis te zetten. Het brengen van planten in de woonruimte heeft diverse voordelen die we eigenlijk helemaal niet kennen, of ons er in ieder geval niet van bewust zijn. Tijd voor een opsomming!

Levendig

Planten leven, en daarom maken ze de ruimte levendig. Klinkt logisch, toch? Dat komt vooral doordat planten een vorm hebben die je verder niet in de woning tegenkomt. Alle meubels zijn tegenwoordig  vaak strak en alles behalve vol met uitsteeksels of speelse vormen. Planten breken dat en zorgen voor een levendige ruimte. Bovendien hebben ze vaak felle en vrolijke kleuren die van toegevoegde waarde zijn in elke woning.

Betere atmosfeer

Planten zetten CO2 om in zuurstof. Dat zorgt ervoor dat de atmosfeer in de woning sterk verbetert wanneer je er planten in zet. Is dat niet mooi meegenomen?

Leuk

Tenslotte zijn planten gewoon leuk. Nee, je kunt er niet gezellig mee knuffelen of mee praten (oké, het kan in principe wel), maar het is onwijs leuk om te zien dat die ene plant die je al een paar maanden hebt ineens begint te bloeien. Je kunt natuurlijk helemaal zelf kiezen welke planten je koopt en welke planten je waar neerzet. Bovendien kun je met de planten variëren en de planten eens ergens anders neerzetten om de kamer een andere look te geven. Zo verander je de kamer van uitstraling zonder dat je er allerlei meubels voor heen en weer moet slepen!