Uitbreidingen

5 opberg tips in huis

Geschreven door admin

Je kent het misschien wel: je moet wat opbergen in huis, maar je hebt echt geen idee meer hoe je dat handig aan moet pakken. We geven vijf tips voor een handige opruimstrategie!

1. Groepeer producten

Probeer alle producten van een specifieke soort te groeperen. Het kost misschien in eerste instantie wat moeite, maar uiteindelijk heb je er veel profijt van als alle kinderspullen bij elkaar liggen, de fotoalbums bij elkaar en de schoenenverzameling netjes uitgestald is.

2. Label dozen

Het is verleidelijk om veel dingen die je niet meer gebruikt in dozen te stoppen. Ideaal natuurlijk; de ruimte ziet er ineens netjes uit, je hebt geen last meer van de rommel en het blijft netjes (mits goed ingepakt). Label dan wel de dozen zodat je weet wat er in een bepaalde doos zit.

3.  Gebruik laden

Onder het bed vind je vaak een loze ruimte, net zoals onder de trap. Je kunt deze loze ruimte alsnog benutten door er laden in te bouwen!

4. Stal je spullen uit

Huh, dat is toch geen opruimen? Jawel! Hang die koffiemokken eens aan de muur in plaats van ze allemaal in een kastje te proppen. Zorg er wel voor dat je dit niet te vaak toepast, want dan wordt het een rommeltje.

5. Doe weg wat je niet gebruikt

Misschien wel de beste tip: bewaar alleen datgene wat je echt wil bewaren en moet bewaren. Zaken die je toch niet meer gebruikt kun je net zo goed proberen te verkopen of naar de kringloopwinkel brengen.