Verbouwen

Onverwachte kostenposten bij een aanbouw

Geschreven door admin

Bent u van plan om binnen een korte termijn te beginnen aan een nieuwe aanbouw aan uw woning? Houd er rekening mee dat er onverwachte kostenposten zullen ontstaan tijdens de uitvoering van de aanbouw! Veel consumenten houden hier nauwelijks rekening mee, waardoor een aanbouw veel duurder uitvalt dan in eerste instantie werd gedacht. Er zijn verschillende redenen die ervoor kunnen zorgen dat de totale kosten van de aanbouw oplopen. In sommige gevallen kunt u de onverwachte kostenposten beperkt houden door een deel van de kosten op timmerlui of een aannemer te verhalen.

Voorbeelden van onverwachte kostenposten

Er zijn verschillende voorbeelden te bedenken van onverwachte kostenposten bij een aanbouw aan uw woning. Denk bijvoorbeeld aan bouwmateriaal wat niet voldoende is om de volledige aanbouw uit te kunnen voeren, of denk aan bouwmateriaal wat tijdens de uitvoering beschadigd raakt. Ook kunnen uw wensen tijdens de uitvoering van de aanbouw veranderen, waardoor de kosten hoger uit zullen vallen. Om de hoogte van onverwachte kostenposten zo goed mogelijk binnen te perken te houden, is het raadzaam om vooraf duidelijke afspraken te maken met een aannemer over de aansprakelijkheid bij schade aan bouwmaterialen.

Houd rekening met extra kosten bij een aanbouw

Naast het feit dat u zich vooraf kunt laten informeren over de aansprakelijkheid bij schade aan bouwmaterialen, is het raadzaam om een extra potje in te richten voor onverwachte kosten. Denk bijvoorbeeld aan een situatie waarin te weinig stenen voor uw muren zijn ingekocht of te weinig dakpannen voor uw dak zijn aangeleverd. Hier kan een aannemer weinig aan doen, omdat u aan het einde van de aanbouw geen stenen over wilt houden. Als u vooraf een potje heeft voor deze kosten, wordt het totale bedrag aan onverwachte kosten zo goed mogelijk ingeperkt.