Verbouwen

Badkamer verbouwen, waar begin je?

Geschreven door admin

Net als de woon- en slaapkamer van je woning wil je ook de badkamer wellicht eens in de zoveel tijd verbouwen. Denk bijvoorbeeld aan een nieuw toilet, een nieuw bad of een dakkapel in plaats van een schuin dak. Bij de verbouwing van een badkamer dien je met verschillende aspecten rekening te houden. Om te beginnen is het erg belangrijk dat je een helder overzicht maakt van je wensen of ideeën. Op basis van dit plan kan een loodgieter een inschatting maken van de haalbaarheid van deze wensen. In sommige gevallen zitten aansluitingen dermate ongunstig, dat het wordt afgeraden om de gehele badkamer te verbouwen. Ook kan een loodgieter met je meedenken over prijstechnisch gunstigere indelingen van de badkamer.

Nieuw sanitair voor de badkamer zoeken

Nadat een loodgieter je wensen haalbaar heeft bevonden, kun je op zoek gaan naar nieuwe sanitaire voorzieningen voor je badkamer. Het is belangrijk dat de nieuwe sanitaire voorzieningen aan te sluiten zijn op bestaande leidingen en de afvoer in de badkamer. Bij het uitzoeken van nieuw sanitair kun je kiezen voor een modern, of juist een klassiek type sanitair. Aan welk type sanitair geef jij de voorkeur?

Aan de slag: vakmensen inhuren! 

 

Wanneer je een geschikt type sanitair gevonden hebt, kan de loodgieter voor je aan de slag gaan. Bij een ingrijpende verbouwing, zoals bij het laten plaatsen van een dakkapel in de badkamer, heb je de hulp van een timmerman nodig. Om te voorkomen dat het nieuwe sanitair gaat lekken of dat de afvoer niet goed wordt aangesloten, is het raadzaam om altijd te kiezen voor de hulp van een loodgieter. Een loodgieter heeft doorgaans een ruime ervaring in het verbouwen van badkamers, wat de kans op complicaties minimaal maakt.