Elektricien

De voordelen van zonnepanelen

Geschreven door admin

Het hebben van zonnepanelen heeft diverse voordelen. Allereerst ben je zelf bezig je energie op te wekken, wat ten gunste komt van je energierekening. Hoe meer energie je zelf opwekt, hoe minder energie je van de energieleverancier afneemt en dus hoe minder je per maand of per jaar hoeft af te tikken.

Natuurlijk geldt dat tot op zekere hoogte. Zodra je per jaar meer opwekt dan je zelf afneemt, krijg je geld terug in plaats van dat je geld betaalt. Dat is echter minder dan je zelf betaalt omdat hierover nog btw moet worden afgedragen door de energiemaatschappij en zaken als vastrecht en dergelijke niet terugbetaald worden.

Als je een gewone meter hebt dan kan deze gewoon terugdraaien en zie je de stand dan ook achteruit gaan op zonnige dagen waarop weinig gebruikt wordt.

Wie kan zonnepanelen aanleggen?

Een elektricien kan zonnepanelen aanleggen; dit is geen uitzonderlijk ingewikkelde klus. Er zijn echter bedrijven die gespecialiseerd zijn in de aanleg van zonnepanelen. Vaak kunnen zij de panelen scherp inkopen en voor een goede prijs op je dak leggen. Het verdient de aanbeveling om altijd voor zo’n gespecialiseerd bedrijf te kiezen. Je weet dan zeker dat de aanleg goed en netjes gebeurt, als je tenminste weet dat het een goed bedrijf is.

Je zou het eventueel ook zelf kunnen doen, maar dat is af te raden. Als de zonnepanelen niet op een juiste wijze worden geïnstalleerd zal het rendement verre van optimaal zijn. De installatiekosten verdien je bovendien toch wel weer terug.

Wil jij online energie vergelijken? Bekijk dan deze website.