Interieur Verbouwen

Traprenovatie vs. een nieuwe trap

Geschreven door admin

Wanneer jouw trap aan het verouderen is, heb je twee keuzes. Ten eerste kun je er voor kiezen om een trap te laten renoveren. De tweede optie is een nieuwe trap kopen. Ondanks dat de eerste optie een stukje goedkoper is, kiest het grotendeel van de mensen voor een nieuwe trap. Tijd om de verschillen eens onder de loep te nemen. Lees verder wanneer je graag meer wilt weten over traprenovaties en waarom het een voordelige keuze kan zijn.

Kiezen voor een nieuwe trap

In sommige gevallen kun je er niet om heen. Wanneer de constructie van de trap de het aan de wensen over laat en de trap duidelijk begint te verouderen, is het duidelijk dat je maar beter een nieuwe trap kunt aanschaffen. Maar wanneer de structuur van de trap nog stevig is, heb je geen reden om een nieuwe trap te kopen. Het aanschaffen van een nieuwe trap neemt veel tijd in beslag, omdat de huidige trap gesloopt dient te worden en daarnaast zal de nieuwe trap gebouwd moeten worden. Daarnaast is een nieuwe trap een stuk duurder dan een traprenovatie.

Kiezen voor een traprenovatie

Een goedkopere optie is een traprenovatie. In dit geval wordt de trap van een nieuwe verflaag voorzien en daarnaast kun je kiezen voor een nieuwe bekleding. Het voordeel van een traprenovatie is dat het minder tijd in beslag neemt en dat het ook nog eens minder kost. Daarnaast zie je trap er weer uit als nieuw, waardoor een nieuwe trap aanschaffen onzinnig is. Meer weten? Kijk dan op traprenovatie Amsterdam of op traprenovatie Haarlem.