Interieur Uitbreidingen

Tips voor de perfecte kinderkamer

Geschreven door admin

De kleine is op komst of moet een nieuwe kinderkamer hebben. Maar ja, die kinderkamer. Hoe richt je die nou in? Wat is de perfecte kinderkamer?

Kunst van het weglaten

We hebben de neiging om een kinderkamer al snel helemaal vol te stoppen. Sowieso moet er natuurlijk een bed en een kast en eventueel een bureau in de kinderkamer te vinden zijn, maar meer is vaak echt niet nodig. Kisten vol met speelgoed, speelmatten, ballen, weet ik wat allemaal… het kan best buiten de kinderkamer bewaard blijven. Zo voorkom je dat het al snel een rommel wordt, dat je onmogelijk kunt stoffen en dat het kind nauwelijks ruimte heeft om te spelen.

Denk aan de vloer

Dat dure laminaat is vast prachtig, maar houd er rekening mee dat je kind wellicht van alles laat vallen en er van dat dure laminaat na een paar jaar soms niet veel meer over is. Laat de praktische kant dus vooral voorop staan en zorg voor een slijt- en krasbestendige vloer die jaren mee kan.

Stijl

Een kinderkamer met stijl? Dat is prima mogelijk! Zorg voor kleuren en materialen die met elkaar matchen. Op die manier kun je een kinderkamer heel mooi, vrolijk en tegelijk ook rustig (want dat hebben kinderen soms ook zeker nodig) inrichten.

Uiteraard kun je hier en daar kiezen voor wat leuke accenten in de kamer. Let wel op dat het allemaal niet teveel en te vol moet zijn. Het moet vooral praktisch en leefbaar zijn.