Loodgieter

Leidingen verleggen, zelf doen of uitbesteden?

Geschreven door admin

Soms komt het voor dat je leidingen wil verleggen. Daar kunnen tal van redenen voor zijn. Bijvoorbeeld omdat je de badkamer wil verplaatsen naar een andere ruimte, maar ook omdat er een aanbouw komt of omdat de keuken anders wordt ingericht.

Kan een loodgieter dat voor me doen?

Een loodgieter doet eigenlijk de hele dag niets anders dan leidingen verleggen. Hij kan dus ook zeker jouw leidingen verleggen zoals je ze zelf wil hebben. Het nadeel daaraan is dat je er wat geld aan kwijt bent, maar je weet dan wel zeker dat alles goed gebeurt en de leidingen goed en netjes worden aangesloten en afgewerkt.

Kan ik zelf leidingen verleggen?

Als je een beetje handig bent kun je uiteraard zelf de leidingen wel verleggen en heb je daar wellicht geen loodgieter bij nodig. Op die manier betaal je zelf enkel de materiaalkosten en bespaar je dus het geld voor de loodgieter zelf. Het nadeel hiervan is echter wel dat je goed moet weten wat je doet. Leidingen worden vaak goed weggewerkt waardoor je ze niet meer ziet, maar het probleem daarvan is dat je er vaak ook niet goed meer bij kunt als een leiding bijvoorbeeld niet waterdicht is afgesloten.

Zorg er daarom wel voor dat je de leidingen correct aansluit; mocht je daar over twijfelen dan kun je altijd nog overwegen een loodgieter in te huren om je werk na te laten kijken. Je hebt dan wel de zekerheid dat alles goed is aangesloten en voorkomt dat je na enkele weken of maanden de boel weer uit elkaar moet halen en alsnog een loodgieter moet in huren om jouw problemen op te lossen.