Slotenmaker

De werkzaamheden van een slotenmaker

Geschreven door admin

Bij de werkzaamheden van een slotenmaker denken de meeste mensen in eerste instantie aan het vervangen van sloten en ander hang- en sluitwerk. De werkzaamheden zijn echter veel meer divers dan alleen het installeren en vervangen van sloten. In dit artikel geven we een aantal voorbeelden van verschillende werkzaamheden waarbij een slotenmaker je van dienst kan zijn. We nemen een slotenmaker als voorbeeld in dit geval. Mocht je ooit nog een slotenmaker nodig hebben voor één van de onderstaande werkzaamheden dan kan je altijd contact met hem opnemen.

Schadevrij sloten openmaken

De meest dankbare taak van een slotenmaker is als zij mensen kunnen helpen om sloten te openen wanneer zij zichzelf hebben buitengesloten. Dit kan zijn doordat zij hun sleutels zijn kwijtgeraakt, een sleutel is afgebroken in het slot of als het slot niet meer goed functioneert. In deze gevallen kan een slotenmaker bij je langskomen en het slot voor je open zonder dat hierbij schade aan de deuren of sloten ontstaat.  Uw slotenmaker is voor dit soort oproepen 24 uur per dag en 7 dagen per week bereikbaar.

Advies bij inbraakbeveiliging

Een slotenmaker kan niet alleen de sloten van deuren en ramen voor je vervangen, maar kan je ook advies geven hoe je je woning zo goed mogelijk kan beveiligen. De meeste mensen zijn namelijk niet op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van inbraakveilige sloten. Een slotenmaker kan je precies vertellen welke sloten en andere beveiligingsmaatregelen de beste keuze zijn om jouw woning te beveiligen. Adviseren over de inbraakveiligheid van een huis behoort dan ook tot de werkzaamheden van een slotenmaker. Vaak wordt dit zelfs kosteloos gedaan als je daarna de slotenmaker inhuurt voor de installatie van de veiligheidsmaatregelen.

Installatie alarmsystemen

Een slotenmaker houdt zich niet alleen bezig met het hang- en sluitwerk van een huis. Door de naam slotenmaker zou je dit wel vermoeden, maar een slotenmaker houdt zich tegenwoordig bezig met allerlei aspecten die te maken hebben met de beveiliging van een huis. Dit begint bij de meest simpele dingen zoals de sloten op deuren en ramen, maar ook de installatie van een compleet alarmsysteem kan een slotenmaker voor je uitvoeren. Net zoals bij de aanschaf van sloten kan een slotenmaker je in de meeste gevallen kosteloos van advies voorzien wat betreft de aanschaf van een alarmsysteem.