Slotenmaker

De nieuwste beveiligingstrends van slotenmakers

Geschreven door admin

De veiligheid van je huis is enorm belangrijk. Het is namelijk de manier om je familie en eigendommen te beschermen tegen inbraken. De beveiliging van een huis moet echter steeds geüpgraded worden. Inbrekers verzinnen immers elke keer nieuwe manieren om een huis binnen te komen. Als je niet zorgt dat de beveiliging van je huis hierin meegaat dan wordt je huis een makkelijk doelwit voor inbrekers. Slotenmakers kunnen ervoor zorgen dat de sloten voor je huis tegen de laatste inbraakmethodes beveiligd zijn. De laatste tijd zien we dat er steeds meer technische snufjes in sloten worden verwerkt. We hadden natuurlijk al alarmsystemen maar deze worden alsmaar slimmer. Bovendien worden deze systemen ook steeds goedkoper waardoor het niet lang meer zal duren voordat de beveiliging van alle woningen in Nederland totaal veranderd zal zijn.

Inbraakveilige sloten

Inbraakveilige sloten moeten tegen steeds nieuwe inbraakmethodes beschermen. Oudere sloten die een aantal jaren geleden nog als inbraakveilig werden gezien zijn nu een makkelijk doelwit voor inbrekers. Een manier om zeker te weten dat een slot inbraakveilig is door te letten op een SKG keurmerk. Deze stichting test namelijk alle sloten met de laatste inbraakmethodes. Een goed voorbeeld van een methode waar de nieuwste sloten tegen beschermd moeten zijn is kerntrekken. Een slot met kerntrekbeveiliging is nu een vereiste om een SKG certificering te kunnen krijgen. Ook zien we een trend dat steeds meer deuren van sloten met een meerpuntssluiting worden voorzien. Hierdoor krijgt een deur meerdere sluitpunten en is daardoor beter beveiligd.

Alarmsystemen

De trend op het gebied van alarmsystemen is vooral dat deze systemen steeds goedkoper toegepast kunnen worden. Bijvoorbeeld camera’s worden steeds kleiner en goedkoper. Waar voorheen het enorm duur was om de beelden te verwerken en op te slaan kan je dit nu eenvoudig zelf doen op je computer. Je zorgt dan zelf voor de dataopslag wat voorheen een groot deel van de kosten waren. Een nieuwe ontwikkeling is ook dat alarmsystemen worden gekoppeld met slimme sloten. Dit zijn de sloten van de toekomst.

Sloten van de toekomst

Er zijn nieuwe sloten in opkomst die de manier waarop we woningen beveiligen totaal gaan veranderen. Dit zijn de zogenaamde slimme sloten die niet met een sleutel maar met bijvoorbeeld een cijfercode of vingerafdruk geopend kunnen worden. Het slimme aan de sloten is dat deze gekoppeld kunnen worden aan een smartphone waardoor je via je telefoon bij kunt houden wie de woning in en uit gaat. Via de telefoon kan je ook mensen toegang tot je huis verschaffen door hun een persoonlijke code te geven of hun vingerafdrukken in het systeem in te voeren. Dit kan ook handig zijn als er iemand werkzaamheden in je huis moet verrichten maar je op dat moment niet thuis kan zijn. Je geeft hun dan tijdelijk toegang tot je huis en verwijdert deze weer uit het systeem wanneer ze klaar zijn. Dit is veiliger dan iemand een reservesleutel geven die ze na kunnen maken.